Uutiset

Uskomme, että puulla on valoisa tulevaisuus

Näin kesän kynnyksellä haluan käyttää tilaisuuden hyväkseni ja lähettää lämpimän ja sydämellisen tervehdyksen. Minä ja kollegani Valutecilla toivomme, että teillä on aikaa nauttia kesästä rentoutuen ja iloiten yhdessä läheisten kanssa.

Ei ole salaisuus, että elämme muuttuvassa maailmassa, jossa markkinat haastavat meitä jatkuvasti. Kulunut vuosi ei ole ollut tästä poikkeus suurine hintavaihteluineen ja rakentamisen hidastuttua monilla markkinoilla. Haasteista huolimatta on tärkeää muistuttaa itseämme arvokkuudesta ja ajattomuudesta, joka liittyy työhömme puumateriaalin parissa.

Puu on ollut läpi historian ihmiskunnalle keskeinen rakennusaine, ja näemme puun tulevaisuuden materiaalina valoisana. Tämä ei johdu ainoastaan siitä, että puu on uusiutuva luonnonvara, jota voidaan jalostaa vähäisin ympäristövaikutuksin. Syynä on myös se, että se on materiaali, joka edustaa joustavuutta ja luonnollista estetiikkaa. Tämän johdosta puupohjaisten tuotteiden asema vahvistuu sekä rakennus- että muotoilualalla, joilla niiden ominaisuuksia arvostetaan yhä enemmän.

Jotta onnistuisimme toteuttamaan siirtymän kestävämpään yhteiskuntaan, YK:n globaalit tavoitteet vaativat ilmastojalanjäljen huomattavaa pienentämistä rakentamisessa. Paras ja tehokkain tapa päästä siihen on lisätä puurakentamista. Se, että puusta on mahdollista rakentaa myös suuria ja korkeita rakennuksia, on osoitettu monissa mittavissa hankkeissa, joilla on siirretty rajoja toimialalla. Tätä on edesauttanut erityisesti CLT- ja liimapuurunkojärjestelmiä koskevan osaamisen lisääntyminen.

Me Valutecilla olemme ylpeitä voidessamme olla osa sahateollisuutta. Pyrimme aina tarjoamaan markkinoiden parhaat puutavarakuivaamot. Kehitämme siksi puutavarakuivaamoja, jotka sekä auttavat teitä saavuttamaan ylivoimaiset laatutulokset että tehostavat toimintaanne. Intohimomme ja uteliaisuutemme innovointia ja teknologiaa kohtaan ajavat meitä kehittämään tuotteitamme edelleen niin, että voimme vastata erityistarpeisiinne ja toimia luotettavana kumppanina menestyksenne varmistamiseksi.

Toivottavasti ehditte näin kesäkuukausina nauttimaan hetken myös luonnosta. Inspiroitukaa taivasta kohti kurottautuvista puista ja muistuttakaa itseänne siitä, miten upean luonnonvaran kanssa työskentelette joka päivä. Syksyn saapuessa olemme jälleen rinnallanne matkanne seuraavissa menestyksekkäissä askelissa.

Kiitos luottamuksestanne ja hyvästä yhteistyötä. Toivottavasti näemme jälleen Jyväskylässä syyskuun alussa!

Ystävällisin terveisin
Mikko Pitkänen, paikallisjohtaja
Valutec Oy

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa