Kanavakuivaamo OTC

Valutecin OTC -kanavat perustuvat patentoituun ratkaisuun, joka minimoi halkeamia myös paksummilla dimensioilla.

Valutecin OTC-kanavakuivaamot perustuvat patentoituun ratkaisuun, jolla myös järeämmän puutavaran halkeilun vaara on minimoitu. Kuivaamotyyppi on suunniteltu erityisesti lautojen ja lankkujen tuotantoon, mikä mahdollistaa jopa 100 000 m3:n vuotuisen kapasiteetin ja noin 12–18 prosentin tavoitekosteuden.

Lyhenne OTC tulee sanoista Optimized Two-stage Continuous. OTC-kuivaamo muodostaa kanavan pituussuunnassa kamarikuivaamon kaavaa muistuttavat kuivausolosuhteet. Kanavakuivaamon suuren kapasiteetin ja kamarikuivaamon erinomaisen laadun yhdistelmä tuottaa kuivaamon, joka kuivaa nopeasti alhaiseen loppukosteuteen Kuivaamot voidaan myös varustaa lämmön talteenottojärjestelmällä.

Toimintaperiaate

Puutavara kuivataan kuljettamalla se kahdella erillisellä vyöhykkeellä varustetun kuivauskanavan eri kuivausolosuhteiden läpi. Puutavara syötetään vaunuihin ja kuljetetaan kuljettimella kuivaamon sisäänsyöttöön. Täysautomaattinen syöttöjärjestelmä kuljettaa puutavaran kuivaamon läpi poistopäähän. Molempien vyöhykkeiden aksiaalipuhaltimet puhaltavat kiertoilmaa lämpöpatterien kautta puutavaran lomitse. Ensimmäisessä vaiheessa ilmaa puhalletaan kuorman syöttösuuntaan ja toisessa vaiheessa puutavaran syöttösuuntaa vasten.

Lataukset

Hasslacher Case Study

Referenssit

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa