E-vaunulla täytettävä kamarikuivaamo

Valutecin E-vaunulla täytettävä kamarikuivaamo on erinomainen valinta, kun tavoitellaan on suurta eräkokoa ja tuottavuutta.

Koska täyttö ja purku tapahtuvat kuivaamon pituussuunnassa, kuivaamoja voidaan sijoittaa vierekkäin suuri määrä. Puutavaran täyttäminen kuivaamon ulkopuolelta minimoi vaihtoajan. Erien koot vaihtelevat välillä 50–450 m3 ja tavoitekosteus välillä 5–20 %.

Puutavaran täyttäminen kuivaamon ulkopuolelta minimoi vaihtoajan ja siten tämä kuivaamotyyppi on erittäin joustava puulaatujen ja puun läpimittojen suhteen. Ilman tarkka ohjaus kuivausprosessin aikana takaa optimaaliset olosuhteet vastata vaativan jalostuksen kaikkiin vaatimuksiin ja asiakkaiden toiveisiin. Kuivaamotyyppi pystyy kuivaamaan puutavaran hyvin kuivaksi tarkkaan tavoitekosteuteen ja minimoi halkeilun vaaran. Kuivaamo voidaan myös varustaa lämmön talteenottojärjestelmällä.

Periaate

Useimmiten E-vaunu syötetään kuivaamoon syöttölaitteella, mutta kuivaamo voidaan varustaa myös automaattisella täytöllä. Puutavarakuorman päälle alustalle sijoitetut aksiaalipuhaltimet puhaltavat kiertoilmaa rivien väliin puutavaran pituussuunnassa. Lamellityyppiset lämpöpatterit takaavat maksimaalisen lämmönsiirron. Alustavan kosteuden tasaamisen jälkeen lämpötasoa säädetään kosteuden muutoksen mukaan. Kostea ilma poistetaan kahta kanavaa pitkin kuorman molemmilta puolilta paine-eron tai poistoilmapuhaltimen avulla.

Lataukset

Referenssit

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa