Trukilla täytettävä kamarikuivaamo

Trukilla täytettävä Valutecin kamarikuivaamo vie suhteellisen vähän tilaa ja on hyvä yhdistelmä, kun loppulaadulta vaaditaan paljon ja kun toivotaan mahdollisimman pieniä investointikustannuksia.

Kuivaamo on suunniteltu erityisesti lankuille, mutta soveltuu myös laudoille. Erien koot vaihtelevat välillä 50–450 m3 ja tavoitekosteus välillä 5–20 %.

Trukilla täytettävä versio mahdollistaa, kuten kaikki kamarikuivaamomme, kuivausolosuhteiden laadun tarkan ohjaamisen koko kuivausprosessin ajan. Se luo mahdollisuuksia paljon pidemmälle menevään kuivaamiseen juuri tarkasti haluttuun tavoitekosteuteen ja minimoi halkeilun vaaran. Kuivaamo voidaan myös varustaa lämmön talteenottojärjestelmällä.

Periaate

Kuivaamo täytetään ja tyhjennetään trukilla yhdeltä puolelta. Aksiaalipuhaltimet puhaltavat kiertoilmaa rivien väliin puutavaran pituussuunnassa. Lamellityyppiset lämpöpatterit takaavat maksimaalisen lämmönsiirron. Alustavan kosteuden tasaamisen jälkeen lämpötasoa säädetään kosteuden muutoksen mukaan. Kostea ilma poistetaan kanavia pitkin puhallinseinän molemmilta puolilta paine-eron avulla.

Lataukset

Referenssit

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa