Kuumakuivaamo

Valutecin kuumakuivaamo on erittäin tuottava kuivausmenetelmä kosteuden hajonnalle ja puutavaran loppulaadulle asetettujen vaatimusten sen salliessa.

Jopa 140 °C:n kuivauslämpötila. Vesi höyrystetään keittämällä, minkä vuoksi se haihtuu nopeammin kuin tavanomaisissa kuivausprosesseissa. 50 mm:n puutavaran kuivausaika on noin vuorokausi. Erien koot voivat olla jopa 200 m3 ja tavoitekosteus 2-18 %.

Kuumakuivaamon kuivausprosessi on huomattavasti nopeampi kuin muiden puutavarakuivaamoiden. Esimerkkinä voidaan mainita, että 50 millimetrin puutavaran kuivausaika on noin vuorokausi. Kuivausta ohjataan ensisijaisesti säätämällä syötettävää lämpötehoa ja valitsemalla kuiva lämpötila. Jotta kuivaamorakennus kestäisi korkeita lämpötiloja, höyrynpainetta ja höyrytysastetta, se valmistetaan ruostumattomista, höyrytiiviistä ja hyvin eristetyistä materiaaleista. Kuivaamossa on lisäksi tehokkaan vaihdon mahdollistava kuormausratkaisu, sillä puutavara kuormataan kuivaamoon kiskojärjestelmän avulla syötettäviin vaunuihin.

Periaate

Puutavara kuivataan höyrystämällä vettä keittämällä ympäristössä, jonka lämpötila on 100 °C tai enemmän. Puutavara kuormataan vaunuihin, jotka työnnetään tai vedetään kiskoja pitkin kuivaamoon. Ilmaa puhalletaan puhaltimilla puutavaran läpi poikittain siirtosuuntaa vasten. Tyydyttynyt vesihöyry kostutusaineena lämmittää nopeasti. Kosteusgradientti, kuivat pinnat ja sisäosan suhteellinen kosteus tasataan tasaantumisvyöhykkeellä.

Lataukset

Referenssit

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa