Uutiset

Sweden Trä investoi Valutecin kuivauskapasiteettiin

Sveden Trä investoi Rågsvedenin sahaansa kuivaamoihin 45 miljoonalla Ruotsin kruunulla. Investointi on osa yrityksen monivuotista investointia, jonka kokonaisarvo on 240 milj. kruunua. Kuivaamolaitteisto koostuu Rågsvedenin sahan TC-kanavakuivaamosta, ohjausjärjestelmän käyttöönotosta ja olemassa olevan, painoraamaille varustetun ja lankkujen kuivaamiseen soveltuvan kanavakuivaamon uusimisesta.

- Kaiken kaikkiaan tämä on historiamme suurin investointi. Sahatavaran lajittelu oli ensimmäinen pullonkaula ja kun lisäsimme siellä kapasiteettia, tarvitsimme uuden puunkuivaamon laudoille hyödyntääksemme potentiaalia.

TC-kanavakuivaamo oli luonnollinen valinta, sanoo Per-Erik Andersson, yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja. TC-kanavakuivaamon vuotuinen kapasiteetti on 55 000 kuutiometriä ja puu kuivataan kuudessa yksittäisessä vyöhykkeessä. Sahatavaran pituussuuntaisen lastaustavan ansiosta kuivaamossa voidaan kuivata jopa 11,4 metrin pituisia rimakuormia kun lastaus tehdään kaksoisvaunuille.

- Uusi sormiliitoslaitoksemme pystyy muodostamaan todella pitkiä pituuksia ja nyt pystymme myös kuivaamaan jopa 11,4 metriin. Se valmistaa meidät hyvin tulevaisuutta varten, Per-Erik sanoo.

Sveden Trä on jo aloittanut perustustyöt, joita tarvitaan uuden noin vuoden kuluttua käyttöön otettavan TC-kanavakuivaamon rakentamiseen. Se rakennetaan Valutecin kestävän kehityksen standardien mukaisesti vankalla ruostumattomalla teräsrakenteella, älykkäillä lämmöntalteenottojärjestelmillä ja painoraameilla, joilla varmistetaan puupaketin yläkerroksen oikea laatu.

Sveden Trä käyttää myös tilaisuutta hyväkseen ja päivittää kaikki kuivaamoidensa ohjausjärjestelmät Valutecin markkinoiden johtavan Valmatics 4.0 -järjestelmän uusimpaan malliin.

- Kuusi vuotta sitten olimme uuden ohjausjärjestelmän ostopäätöksen edessä. Saha testautti Valutecin ja kilpailijan ohjausjärjestelmät kahdessa identtisessä kamarikuivaamossa samoilla sahatavaroilla. Valutecin järjestelmä oli laadultaan ylivoimainen. Tiedämme siis, että he toimittavat hyvän järjestelmän ja että kehitys etenee nopeasti. Jos emme päivittäisi ja investoisi nyt, menettäisimme kilpailukykymme, Per-Erik selittää.

Valutec odottaa innolla projektin aloittamista.

- Tuntuu todella hyvältä olla mukana investoinnissa, jota Sweden Trä toteuttaa. Se on alusta loppuun kokonaisvaltainen investointi, joka tuottaa tuloksia sekä laadun että kilpailukyvyn kannalta, Valutecin myyntipäällikkö Joakim Berglund sanoo.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa