Uutiset

Pölkky konsernilta jälleen uusi luottamuksen osoitus

Pölkky-konserniin kuuluva Ulea Oy investoi Valutecin FB-kanavakuivaamoon. Tämä on jo toinen kerta lyhyen ajan kuluessa, kun Pölkky kääntyy Valutecin puoleen uuden kuivauskapasiteetin toivossa.

– Tunnemme Valutecin ja pidämme heidän tavastaan toimia. Tuotteet ovat aina laadukkaita, joten tuntuu täysin oikealta ratkaisulta kääntyä jälleen heidän puoleensa, sanoo Pölkky Oy:n kehityspäällikkö Petteri Virranniemi.

Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Ulea Oy, jonka vuosituotanto on noin 150 000 m3, on Pölkky-konsernin toiseksi suurin saha.  Yritys on nyt päättänyt investoida Valutecin avaimet käteen -toimitukseen, kanavakuivaamoon, joka on määrä ottaa käyttöön loppusyksystä 2016. Ulea on aiemmin jo asentanut Valutecin Valmatics-ohjausjärjestelmän viiteen jo toiminnassa olevaan kanavakuivaamoonsa ja yhdeksään kamarikuivaamoonsa.
– Haluamme lisätä Ulean kapasiteettia noin 20 000- 30 000 m3:llä vuodessa ja lisäksi parantaa puutavaran laatua kuivauksen jälkeen, Petteri Virranniemi sanoo.

Kanavakuivaamo, johon Ulea Oy on investoinut, on FB-tyyppinen, mikä tarkoittaa, että kuivaus jakautuu kahteen erilliseen vaiheeseen, joista ensimmäinen toimii periaatteessa kuin 1-vaiheinen kanavakuivaamo, jossa nopeasti kostuva ilma vähentää pintakuivumista. Se puolestaan vähentää kuivumisesta aiheutuvan halkeilun riskiä sisäänsyötössä. Toinen vaihe toimii tasaantumisvyöhykkeenä, joka vähentää kosteuden hajontaa.
– Kyseessä on samantyyppinen laitos kuin se, jonka toimitimme Pölkyn Kuusamon sahalle vajaat kaksi vuotta sitten. Yhteistyömme on sujunut hyvin, ja olemme iloisia, että heidän valintansa on jälleen kohdistunut meihin, toteaa Valutecin Suomen paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.

Ulea on myös valinnut kuivaamoon joukon lisävarusteita, joten laitos varustellaan painoraameilla ja lämmöntalteenotolla, jolloin noin 20 prosenttia poistoilman energiasta otetaan talteen ja hyödynnetään tuloilman lämmityksessä. Kuivaamoa tullaan käyttämään ohuemman mäntypuutavaran kuivaamiseen.

Pölkky Oy on Pohjois-Suomen suurin perheomisteinen puunjalostuskonserni. Yrityksen vuosituotanto on 620 000 m3.

Jaa Facebookissa