Uutiset

Käyttöönottajilla on takanaan intensiivinen kevät

Uusien kuivaamojen käyttöönotossa on ollut kiireinen kevät eri puolilla Suomea. Uusia kuivaamoja käynnistäneiden asiakkaiden joukossa ovat HASA, Westas Pihlava sekä Pölkky, joka ottaa parhaillaan FB-kanavakuivaamoja käyttöön Taivalkoskella.

– Siinä on kyse kahdesta laitoksesta, jotka tulevat olemaan pian toiminnassa. Tämä projekti on myös hyvä esimerkki siitä, miten voimme hyödyntää yrityksessämme olevaa kapasiteettia. Koska meillä on ollut käynnissä useita rinnakkaisia projekteja, olemme kutsuneet vahvistukseksi kollegoitamme Ruotsista varmistaaksemme, että projekti voidaan toteuttaa ajallaan, Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen sanoo.

Aiemmin keväällä Valutec otti myös käyttöön kolmannen TC-kanavakuivaamon HASAn tuotantolaitoksessa Haapajärvellä. TC-kuivaamossa on kuusi kuivausvyöhykettä, ja niitä käytetään pelkästään sivulautojen kuivaamiseen. Vuotuinen kapasiteetti on noin 85 000 kuutiometriä. Se rakennetaan ruostumattomasta teräksestä ja varustetaan puutavaran ylimmän kerroksen vääntymistä minimoivilla painoraameilla sekä lämmön talteenottojärjestelmällä ja Valmatics 4.0 -ohjausjärjestelmällä.

– Kyseessä on tehokas laitos, joka kehittää koko sahan työprosessia eteenpäin. Kiinnostus investoida TC-kanavakuivaamoihin on suurta ympäri maailman, ja uskomme, että nyt käynnissä olevien projektien lisäksi projekteja on tulossa paljon lisää, Mikko sanoo.

Viime keväänä myös Westas otti käyttöön uuden FB-kanavakuivaamon Pihlavassa. Se on samanlainen kuin sahalle jo aiemmin hankittu kanavakuivaamo. Kuivaamon kapasiteetti on noin 50 000 kuutiometriä vuodessa, ja se on viimeisin Westas Groupin tekemistä lukuisista tilauksista.

– Se, että he valitsevat meidät jälleen ja myös jatkavat kuivaamotyypillä, jonka he tietävät toimineen heillä hyvin, on hieno palaute.

Yhteyshenkilöt

Jaa Facebookissa