Uutiset

Alkuvuonna runsaasti tapahtumia ja huomio laadussa

Vuoden 2016 alkupuoliskolla tapahtui yhtä ja toista. Vilkasta on ollut niin Valutecissä kuin puunkuivausalalla yleisesti. Yhteinen nimittäjä on laatu.

Olemme havainneet vientimarkkinoillamme toimivista sahoista yhä useamman keskittyvän nyt laatuun, useamman kuin vielä viisi vuotta sitten. Olen vakuuttunut, että tämä on myönteinen ilmiö puunkäytön kannalta yleisesti. Sillä mitä useammin sahatavaran laatu on kohdallaan, sitä enemmän puun käyttö lisääntyy – mielellään muiden rakennusmateriaalien kustannuksella.

Meille toimittajana tämä on merkinnyt uusia kuivaamotoimituksia Itävallan ja Saksan sahoille, mikä on meille luonnollisesti tärkeää tulevan kehityksen kannalta.

Toinen voimakas kehityssuuntaus koskee kuivausprosessien ohjausta. Kevään aikana useat riippumattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että Valmatics-järjestelmämme tuottaa kilpailevia järjestelmiä parempaa lisäarvoa. Meille tämä on osoitus siitä, että pitkäjänteinen työmme on kantanut hedelmää.

Työmme ratkaisujen kehittämiseksi jatkuu. Haluamme tarjota sahoille aina vain parempia mahdollisuuksia kuivausprosessin optimointiin niin laadun, kapasiteetin kuin energiankulutuksenkin näkökulmista.

Mukavaa kesää!

Mikko Pitkänen

Jaa Facebookissa